Сүттүн организмге пайдалары

Автор

Сүт көптөгөн пайдалуу заттардын булагы жана ден соолукка бир катар пайдалуу жактары бар:
1. Белок: сүттө организмдеги ткандардын өсүшү жана оңдолушу үчүн керектүү белок бар.
2. Кальций: сүттүн негизги компоненттеринин бири-сөөктүн жана тиштин ден соолугу үчүн зарыл болгон кальций.

3. Витаминдер жана минералдар: сүт көрүү, иммунитет жана нерв системасынын функциялары сыяктуу организмдин ар кандай функцияларын колдогон витаминдерге (Сиеш, Юш12) жана минералдарга (фосфор, калий) бай.
4. Май: сүттүн курамында май бар, ал энергия булагы болуп саналат жана майда эрий турган витаминдерди сиңирүүгө жардам берет.
5. Оорулардан коргоо: айрым изилдөөлөргө ылайык, сүттү үзгүлтүксүз ичүү остеопороз, 2-типтеги диабет жана жүрөк-кан тамыр ооруларына чалдыгуу коркунучун азайтышы мүмкүн.

Бөлүшүү:
Next Post

«13 депутат кетти». Мандаттар алынышы боюнча комиссия түзүү сунушталды

Жогорку Кеңештин депутаты Чыңгыз Айдарбеков бүгүн, 13-марттагы парламенттин жалпы жыйынында 13 депутаттын мандаттан ажырашы боюнча комиссия түзүүнү сунуштады. «90 депутаттан 13ү кетти. Бул жөнөкөй маселе эмес. Биздин укуктарды тебелеп-тепсеп жатышат. Депутат элдин өкүлү, элдин үнү, мындай болбошу керек. Биз унчукпай эле отура беребизби? Мен сунуш киргизем, комиссия түзөлү» , — […]

Сизге жагышы мүмкүн