Күнжүт уруктары жүрөктүн саламаттыгын чыңдап, сезгенүүнү басаңдатуучу омега-3 жана омега-6 май кислоталарын камтыйт. Күнжүт уруктарында сырдын көптөгөн түрлөрүнө караганда көбүрөөк кальций бар. 100 г кунжуттун данында 1,4 г кальций бар, ал адамдын организминин кальцийге болгон күнүмдүк керектөөсүн канааттандырат.
Ден соолукка пайдалуу кунжут уруктарын кантип жесе болот?
Диетологдор күнүнө үч чай кашыктан же бир аш кашык кунжут уругунан ашык эмес колдонууну сунушташат (эгер ден соолук көйгөйлөрү болбосо). Бул дозаны кыянаттык менен колдонбогонуңуз жакшы, анткени бул азыкты ашыкча жегенде жүрөк айлануу пайда болушу мүмкүн. 100 г үрөн көп протеинди камтыйт, ошондуктан алар бир күн бою энергия менен камсыз кылат.